top of page

Budha View Dive Resort

Aktualizováno: 4. 11. 2020

Úžasný komplex přímo na břehu moře, kde se potkáte a poznáte nové přátele z celého světa se společnou zálibou - potápěním.




Koh Tao se přezdívá ostrovem potápěčů, pro které jsou zde ideální podmínky. Potápěčské destinace nejsou nijak vzdálené. A přesto, že jsou to krásná místa, která nejsou součástí žádného národního parku, což znamená menší náklady. A taky proto jsou tu ceny za potápění opravdu přívětivé. Za jeden ponor tu zaplatíš něco už od 700 Bathů, což je ve výsledku asi třetinová cena oproti potápění u Similanských ostrovů.


Centrum používá tři lodě různé velikosti, ovšem žádné rychločluny, nebo dokonce long taily. Na lodi je k dispozici voda, instantní káva a čaj zdarma a po ponoru ovoce. Meloun a ananas.


Budha view resort je místo se zvláštní přátelskou atmosférou. Leží přímo na pláži. Lidi z celého světa se tu schází, aby se naučili potápět. Po příjezdu se člověk za nedlouho cítí jako součást nadšené komunity. Ceny za potápění i kurzy jsou věru přívětivé. K resortu patří ubytování, byť trochu sparťanské, bazén, restaurace a bar. To vše je přímo na malinké pláži, kam se většinou uchylují jen hosté resortu a to i když všeobecně jsou pláže v Thajsku veřejné. (Oh, jaká to příjemná změna například proti Egyptu). Potápění je dobře organizované a dokonce existuje plán na 24 hod. dopředu. 2 x v týdnu se pořádají noční ponory.


Instruktoři, ač nejsou nijak instruováni regulemi chování ke klientům, jsou díky svému entuziasmu úžasní a z třídenního kurzu Ti udělají zážitek na celý život. Většinu času tu nabízí několk výukových jazyků a v době mého pobytu dokonce i češtinu.


Na Koh Tau s Budha View jsem strávil celkem asi tři měsíce a toto centrum můžu opravdu jen doporučit.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page