top of page

Pozor na GOTOGATE

Aktualizováno: 4. 11. 2020

Cestuješ, kupuješ levné letenky od agentur? Taky samozřejmě vybíráme nejlevnější možné letenky od zprostředkovatelských agentur. Jenže některé agentury z levné nám z původně levných letenek dělají díry do peněženky a připravují noční můry. Máte podobnou zkušenost?


Prvotní radost z levné letenky nám tu a tam pořádně zhořkne, když si vybereme nesprávného agenta. Na druhou stranu to člověk může brát jako trénink nervové soustavy a zdokonalování umění improvizace.


Jednu hodně nepříjemnou zkušenost máme třeba s KIWI. Kupovali jsme letenku ze Zakhyntosu na Gran Canaria a připláceli za kufry do 30 kg s přestupem v Bruselu. Odlet ze Zakhyntosu byl absolutně v pohodě. V Bruselu jsme pro mě z nějakého záhadného důvodu museli vyzvednout naše zavazadla a jít se znovu zachekovat. A tam nastal problém. Údajně jsme neměli zaplacená zavazadla. Prokázali jsme naší letenkou od KIWI, že jsme zavazadla zaplatili. My ano, nicméně KIWI už letecké společnosti tento příplatek neuhradili a prý je to dost časté. Na přepážce nás informovali, že je to poměrně častý problém a KIWI z toho údajně má dobrý byznys. Pokud se toho letecká společnost neřeší, jako třeba při našem odletu ze Zakhyntosu, má KIWI poměrně slušný výdělek. Nezbývalo, než kufry uhradit přímo na letišti znovu za hodně tučný peníz a vyžadovat pro KIWI úhradu zpět. Řešení s KIWI bylo hodně frustrující. Volali jsme ještě z letiště. I když z nabídky zvolíte české telefonní číslo, mluví s Vámi nějaký anglický mluvící automat, obdoba Alexy. Z letiště jsme samozřejmě nic nevyřešili. Dohledat na KIWI správné místo pro podání stížnosti je taky pěkné dobrodružství, no a pak se nic neděje. Ať po třech týdnech, kde jsme napsali review na Trustpilot najednou okamžitě zareagovali. Tom jim asi moc nevoní. Nakonec naší stížnost KIWI vyřešilo a ještě jsem dostali voucher na 50 EUR pro případný další let, takže dobrý, ale ty nervy na letišti nám nikdo asi nevrátí.


Oproti téhle teď už úsměvné příhodě je ale GOTOGATE opravdový spolek mafiánů. Při zpětném dohledávání informací o nich jsme dokonce na FB narazili na antifanouškovskou stránku s aktuálním počtem 1.146 antifanoušků. Předpokládám, že to je zlomek podvedených klientů. Gotogate komunikuje opravdu vlažně. Odpovědi jsme se nikdy nedočkali dřív, než za 24 hodin a když máš den dva před odletem, tak je to frustrující. Nakonec se ještě pokoušeli z náš dostat nějaké peníze navíc. Opět za kufry. Tady je naše zkušenost.


1. den - Objednávka letenky. CEBU - HONG KONG - MNICHOV s příplatkem za kufry do 23 kg.

2. den. - GOTOGATE zruší let kvůli Coronavirusu, do HONG KONGU se nesmí létat.

3. den. - GOTOGATE nám odmítá vrátit peníze za letenku, protože letecká společnost Cathay Pacifik let přebookovala na CEBU - HONG KONG - FRANKFURT - MNICHOV

Tzn. přebookovali nám let na druhý den, a nikoho netankují způsobené náklady za hotel, který si na další noc musíme připlatit, za stejnou cenu nám vlastně prodávají horší let díky přidanému přestupu navíc a zřejmě za jeden dne v Hong Kongu vyřešli problém Coronavirusu.

4. den - GOTOGATE nám potvrzuje a zasílá letenku na původní již stornovaný let. Takže velký zmatek před odletem.

5. den - GOTOGATE nám oznamuje, že s letenkou nemají už nic společného a náš partner pro komunikaci je Cathay Pacifik.

6. den. i přes tuto skutečnost nám GOTOGATE posílá oznámení, že nemáme přikoupená zavazadla a na letišti to budeme mít dost drahé. Cože???Jak to myslíte?

7. Gotogate neodpovídá

8. den Gotogate neodpovídá

9. den , - den odletu, pár hodiny před odletem - chystáme se znovu koupit příplatek za zavazadla. Gotogate odepisuje, že neví, zda máme koupená zavazadla. Tzn. že přesto, že už s letenkou neměli nic společného a neměli ani přístup k údajům o nové letence, pokusili se z nás dostat další peníze za kufry a to přesto, že jsme si původní letenku u nich koupili i s příplatkem za kufry.


No prostě díky za trénink našich nervových soustav.



939 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page