top of page

Zakhyntos, Greece

Aktualizováno: 4. 11. 2020

Zakhyntos je takový rozkol. Krajina na severu a západě ostrova je absolutně úchvatná. Jih včetně hlavního města je ospalý a trochu zanedbaný venkov a většinou marně tu budeš hledat typickou řeckou architekturu.

Navagio Beach

 

Na Zakynthosu jsem strávil jenom jeden měsíc a to v květnu. I když to je vlastně oficiální začátek sezony, v tomhle období není dobrý nápad sem cestovat. Většinou byla zima, pršelo, fičelo jak v ruském filmu a téměř každý den jsme zažívali krátké, ale přeci pořád zemětřesení. Pláže ještě nebyly upravené, všude samý pořádek a kraj moře většinou zbarvený do hněda jako nějaká s***** i když to byla jen tlející mořská tráva.


Poslední dny v květnu už byly o něco lepší, spousta sluníčka Ti zaslepí oči, a tak rád přehlídneš  všudypřítomný nepořádek a roztomilou lhostejnost místních. Tady skutečně poznáš přímořskou mentalitu a úsloví maňana maňana, které vlastně patří sem a nikoli do Španělska.


Potápění je taky pěkný rozkol. Nikdy mě nepřestane udivovat, jak průzračná a krásná barva vody tu je a jak málo života je tu k vidění. Na jihu ostrova se v létě mají líhnout karety obrovské, a proto se jedná o chráněnou oblast. Nicméně jako všechno řecké, nebo vlastně spíš Zakhyntoské, zákon je jedna věc a jeho vymáhání druhá. V jižní zátoce by neměly kotvit žádné lodě, jenže pokud se to "náhodou" přihodí, nic děsivého se kapitánům neděje. A tak jsme každé ráno vítali šálkem kávy v ruce a novou lodí na obzoru. 


potápění jsem se těšil na želvy a nebo na slibované středomořské tuleně. Kolik si myslíš, že jsme jich tu za měsíc potkali. Ano, nula je správná odpověď a to jsme byli téměř denně ve vodě. Voda je v květnu poměrně studená a pětkový oblek tě rozhodně nezahřeje, takže

Nejzajímavější místa Zakynthosu dokážeš shlédnout za jeden maximálně dva dny (spíš jeden). Když už tu ale jsi, tak by samozřejmě byl hřích zůstat úplně suchý, nicméně jeden den vyhrazený pro potápění je až až. Následně bych se přesunul trajektem třeba na Kefalonii, která je krásná a kde se dá potápět i k vrakům.


Nejzajímavější místa Zakynthosu dokážeš shlédnout za jeden maximálně dva dny (spíš jeden). Když už jsi tu, tak by byl hřích zůstat úplně suchý, nicméně jeden den vyhrazený pro potápění je až až. Následně bych se přesunul trajektem třeba na Kefalonii, která je krásná a kde se dá potápět i k vrakům.




17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page